17 de maig: Dia d’Internet

que_diu_el_twitter-201-21-755-329Avui, en motiu del dia mundial de les telecomunicacions i la societat de la informació, volem centrar la nostra acció diària de campanya a compartir amb vosaltres el nostre manifest, donar-vos la opció de descarregar-vos els nostres banners pels vostres blocs i seguir plegats la jornada a través del hashtag #diainternet.

El nostre manifest d’enguany titulat “La constitució de les idees” és obra de Jordina Freixanet, la responsable d’acció política a la xarxa del PSC. A més, us enllacem un ppt que l’Antoni Gutièrrez-Rubí va presentar a la sectorial de ciberactivistes del PSC: Internet és política.

“Internet canvia escenaris. Internet canvia els tempos i canvia les maneres de fer. Internet canvia la cultura i l’educació. Internet canvia els governs, la democràcia i els partits.

Perquè internet és futur; i és la Catalunya del futur construïda municipi a municipi i persona a persona.

Internet és revolució. I estem davant la revolució més gran de la història: la revolució del coneixement.

Ni la revolució industrial, ni la revolució francesa, ni la revolució russa… ha estat a l’altura de la revolució que estem vivint ara i de la que serem no només els protagonistes sinó els historiadors, els redactors, els periodistes i els pensadors d’aquest nou moviment.

Tots i totes som (i serem) els impulsors d’aquest nou moviment transnacional, d’aquesta novaaliança mundial que s’està teixint. A la xarxa i fora d’ella.

Sense ser-ne conscient, en cada twitt, en cada post i en cada nou cartell digital, estem consensuantuna nova constitució democràtica de la política 2.0, de l’ètica i de la societat del segle XXI.

Una constitució que establirà la capitalitat compartida en allò intangible i vindicarà la importància equitativa de qualsevol racó del món, per petit que sigui. Una constitució que permetrà la majoria d’edat en l’evolució personal de cada ciutadà, i una constitució que definirà com a drets fonamentals i com a principis informadors, com a mínim:

 1. L’ajuda mútua i el treball col·laboratiu.
 2. L’autenticitat i la penalització de les falsedats.
 3. La propietat col·lectiva que cal protegir-la davant d’ocupacions i explotacions individuals que la puguin malmetre.
 4. La llibertat de càtedra, d’expressió i d’ideologia, posant com a únic límit la llibertat del veí.
 5. L’apologia al dret de reunió i de manifestació, com a motors dels canvis.
 6. La penalització de la corrupció i de les corrupteles, de totes i cadascuna de les seves formes.
 7. La deliberació sense complexes i sense temors. L’obertura dels partits. Reivindiquem una democràcia sense intermediaris que posi en valor a cada ciutadà, que es representa a ell mateix.
 8. Educació i alfabetització digital. Suprimim fractures i construïm oportunitats a través de la formació al llarg de la vida de totes les persones.
 9. Obrim governs. Fem els governs transparents. Alliberem dades públiques i transformem les administracions de dalt a baix.
 10. Agermanem territoris, projectes i causes digitals compartides per un mateix fi, ampliem fronteres: parlem de federalisme municipal i governem les solucions a la sortida de la crisi. Fem un federalisme municipal i digital que ens agermani en una única causa.
 11. Promovem les idees. Les idees. Establim nous contractes socials i ciutadans. Militància compromesa en una idea. Ciutadans compromesos amb el sosteniment del món.

Pensant en allò que volem, que voldrem i que aspirem arribar com a societat. Parlem-ne de tot, i convidem a tothom, tot fent un brindis a aquesta nova sobirania popular que dóna veu no només un dia de cada 4 anys, sinó cada dia més de 4 vegades.

Fem-ho ara: sense presses, sense pauses. Sense un horitzó prefixat, però si amb el convenciment que cal començar aquesta mateixa tarda, a escriure i a debatre aquest nou text que esdevingui una nova carta de convivència, un tractat d’abast transnacional o una nova constitució del món que s’inicia en aquest mateix instant. La constitució de les idees.”