Iceta-Badalona: “Lamentem aquesta decisió que fa únics responsables a CiU del que passarà a partir de dissabte en aquesta ciutat”

badalona-1-0-33-694-419El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat avui que la decisió de respectar la llista més votada “fa únics responsables a Convergència i Unió del que passarà dissabte i a partir de dissabte a l’Ajuntament d’aquella ciutat”. A més, sobre el pacte entre CiU i PP, “del que hem vist la seva expressió als pressupostos” ha vaticinat que “veurem aviat la seva expressió municipal, singularitzada en la ciutat de Badalona”.

En aquest sentit, Iceta ha afegit que “la qüestió no és només triar un alcalde sinó que cal garantir un govern estable”, tot indicant que “es tracta de la tercera ciutat de Catalunya”. Amb tot, el dirigent socialista ha assegurat que “estarem fins al darrer moment fent costat als esforços que s’estan fent per dotar a Badalona d’un govern estable, d’àmplia base i evitar que Badalona es converteixi en la capital del PP a Catalunya i de la xenofòbia a tota Espanya”.

Sense voluntat de negociar

Iceta ha fet aquestes declaracions aquest matí després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, que ha ratificat la disposició a presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos al Parlament de Catalunya perquè “CiU no ha volgut negociar-los amb el PSC”, perquè per això “sabien que havien d’ajornar almenys un any l’eliminació de l’impost de successions”. “El poc marge que tenien per negociar els pressupostos l’han gastat amb el PP”, ha sentenciat Iceta.

D’altra banda, ha lamentat avui que “el Govern està intentant emmanillar el Parlament”, respecte al primer informe preliminar sobre la llei Òmnibus, que modifica 90 lleis i que, per a ell és “l’abús d’un procediment legislatiu que dificulta enormement el debat parlamentari que es produeix de forma concentrada sobre una gran diversitat de qüestions”. En aquest sentit, ha declarat “tenir una objecció frontal al tractament legislatiu que es pretén donar i a alguns dels elements que sota el pretext de racionalitzar el que volen és impulsar una desregularització, una inseguretat jurídica i una demolició de determinades obres legislatives”.

Ponència oberta

Iceta s’ha referit també al text de la ponència marc que avui ha estat conegut per la Comissió Executiva, que s’ha d’aprovar en el Consell Nacional que tindrà lloc el dissabte 18 de juny, on es convocarà oficialment el XII Congrés del PSC. “Fins dilluns, els membres de l’Executiva faran les seves aportacions i aleshores serà enviat als delegats del Consell Nacional, i a partir d’aquí, seran ells els que el valoraran i els que faran les seves aportacions, en forma d’esmenes, si s’escau”, ha conclòs el portaveu socialista.