Jesús Mª Canga, escollit president del Consell Comarcal del Barcelonès

sito_3El socialistes del Barcelonès Nord tindran l’alcalde de Sant Adrià de Besòs al capdavant d’aquesta institució. Li acompanyen al CCB l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el regidor badaloní, Josep Duran

El passat dia 22 de juliol es va fer la constitució del Consell Comarcal del Barcelonès (CCB) després de les darreres eleccions municipals del 22 de maig. L’alcalde de Sant Adrià, Sito Canga, va ser escollit president amb els vots favorables del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC. Els representants del PP van votar en blanc.

L’acord de govern, signat abans del ple de constitució, posa l’accent en impulsar i preservar els serveis i prestacions més directes adreçats a millorar la qualitat de vida de les persones.

El portaveu del grup del PSC, el regidor barceloní Jordi William Carnes, va destacar de Sito Canga que “reuneix l’esperit de complicitat que cal desplegar sempre en política i especialment en la nova etapa”.

El nou president del CCB va agrair el suport explícit rebut de manera majoritària. L’alcalde de Sant Adrià va reconèixer la feina feta pel seu predecessor, el colomenc Joan Carles Mas, i va qualificar el territori del Barcelonès com un continu urbà, com un context únic i específic en el que el Consell s’esforça per fer un treball d’equilibri territorial “per diluir les fronteres de marcades diferències urbanístiques, econòmiques i socials entre municipis i barris”.

El CCB és un ens supramunicipal format pels municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Altres representants dels Barcelonès Nord que acompanyaran Canga al Consell són l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el regidor de Badalona, Josep Duran.