La Comissió Executiva del PSC acorda donar suport a la proposta de reforma constitucional

mg_0643-874-657-3197-2008La Comissió Executiva del PSC ha acordat avui donar suport a la reforma constitucional per fixar un nou sostre de dèficit proposada pel president del Govern espanyol i pactada entre PSOE i PP. El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que a la reunió de l’Executiva hi ha hagut “un llarg i interessant i profund debat sobre la proposta de reforma constitucional” i ha considerat que “hi ha una majoria de ciutadans conscients de la dificultat de la situació econòmica i la volatilitat dels sectors financers”.

En roda de premsa a la seu central del partit, el dirigent socialista ha indicat que “la prima de risc havia pujat moltíssim i s’ha hagut de comprar massivament deute, i és lògic que els dos principals partits espanyols, a proposta del president Zapatero, hagin volgut fer un acord polític per donar garanties als mercats financers i a la resta de països membres de la Unió Europea de la nostra solvència com a país”.

Iceta ha explicat també que la Comissió Executiva ha obert el procediment d’elecció del cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, amb un termini que es clou l’11 de setembre per tal que els membres del partit puguin presentar les seves candidatures. Al mateix temps, l’Executiva ha proposat Carme Chacón com a candidata i serà el Consell Nacional del 17 de setembre quan es prendrà definitivament la decisió.

PIRMI: Un intent de limitar ajudes als febles

Segons el portaveu socialista, l’Executiva també ha abordat la Diputació Permanent convocada pel cas del PIRMI i ha assegurat que “va posar en evidència que el Govern ha actuat malament, ha volgut passar bou per bèstia grossa; aquí el que han vist ciutadans és l’intent de limitar ajudes als sectors més febles que no es corresponen amb el que es demana als sectors més afavorits”. Iceta creu que el Govern practica “una política més adreçada a escanyar els sectors més febles mentre no es demanen esforços als que més poden contribuir a sortir de la crisi sense que la cohesió social es vegi fragmentada o afeblida”.

El dirigent socialista ha afirmat que les explicacions que s’han donat des del Govern són “insuficients, especialment en el cas del conseller Mena” i en aquest sentit ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista “tenim plantejada una moció per reprovar-lo per un altre tema i esperem que altres grups s’hi afegeixin”.