Propostes de Gov2.0

ogovpostred-1-28-634-380Els governs municipals tenen un paper fonamental en el desenvolupament de noves formes de governança a partir de l’ús de les TIC i els entorns 2.0.

Des del PSC som conscients d’aquest fet. Aspectes com la comunicació institucional, la transparència i la participació en el procés de decisió ja no poden ser al·liens als nous governs municipals.

És per això que avui us presentem algunes de les propostes dels quatre candidats a les quatre capitals de províncies. En primer lloc us presentarem les propostes de Jordi Hereu i Àngel Ros, i aquesta tarda donarem pas a les de Pia Bosch i Josep Fèlix Ballesteros.

Jordi Hereu

Apostarà per incrementar l’obertura de les dades dinàmiques, posant a disposició de ciutadans i empreses una gran quantitat d’informació mitjançant el portal Open Data Barcelona.

A més, continuarà apostant per la multicanalitat (010, bcn.cat, OAC’s, bcn.mobi, perfils 2.0, etc.) i la tramitació electrònica. L’objectiu és que la totalitat dels tràmits municipals es puguin dur a terme des de qualsevol canal d’atenció (internet, telèfon, correu i presencial), amb una cura i un esforç especial en l’atenció presencial en el conjunt de centres municipals de la ciutat.

Àngel Ros

El candidat de Lleida aposta per que la ciutat es converteixi en “una autèntica capital 2.0 que encapçali el progrés telemàtic a Catalunya”. Ros ha assegurat que “Lleida serà una ciutat intel•ligent al servei de la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes i facilitarà els tràmits administratius. Aquest fet afavorirà la creació d’empreses”.

Àngel Ros considera que cal avançar en la e-Administració i en una major transversalitat i eficiència de la gestió municipal. En aquest sentit, creu que la ciutadania també té un paper important en el foment de les noves tecnologies i que un dels objectius és “estimular la participació directa i continuada de la societat amb l’ús de les TIC i les xarxes socials“.

Pia Bosch

La candidata a l’alcaldia de Girona, poposa finalitzar l’arribada de la xarxa Wi-Fi a tota la ciutat. Avui aquesta xarxa permet donar cobertura a la major part de la ciutat, però, en els propers anys, s’haurà de completar fent-la arribar a la resta de zones de la ciutat on els habitants encara no hi tenen accés. Per exemple a barris com Montjuïc, Palau, sector Est, part del Barri Vell, Taialà, etc

Pia Bosch introdueix el concepte “Smart city”. L’objectiu és impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica. Cal impulsar la integració de fonts d’energia renovable connectades a la xarxa de distribució i en equipaments públics, com s’ha dut a terme ja en algunes escoles de la ciutat o en el pavelló de Fontajau.

Josep Fèlix Ballesteros

En primer lloc, l’alcalde i candidat a la reelecció ha destacat que “l’administració està i ha d’estar al servei del ciutadà, perquè és aquest qui ocupa el centre de les coses”. Ballesteros s’ha compromès a aconseguir que “el 90% de les tramitacions entre ciutadans i Ajuntament pugui fer-se a través d’Internet“.

A més, Ballesteros proposa una administració més al servei del ciutadà a través de la reducció dels tràmits i terminis per aconseguir llicències. Explica que “quan vam arribar a l’Ajuntament el procés per obtenir una llicència requeria 18 mesos. Paulatinament hem anat reduint aquest termini i, des de fa uns dies, ja és possible obtenir llicències en només 45 dies“.

Finalment, Ballesteros s’ha compromès davant els mitjans de comunicació a instal·lar wifi gratuït a totes les places de la ciutat durant els propers quatre anys, començant per les de la Part Alta.